The Art of Not Dying

Een interessant artikel over Cryonics geschreven door Daniel Oberhaus.
Alles wat je altijd al wilde weten over Cryonics - ofwel: de vragen die iedereen altijd stelt weer eens beantwoord. Wel vooral vanuit Alcor, de bekendste, of in ieder geval zich het meest als "high-tech" profilerende cryonics-provider.

Er is onlangs een felle discussie geweest over de hoge prijzen die Alcor hanteert en die recent ook weer behoorlijk zijn gestegen. En niet alleen voor "nieuwe" cryonisten: ook zij die al een contract bij Alcor hadden werden geconfronteerd met prijsbijstellingen. Dat maakt mij blij dat ik bij het Cryonics Institute zit: als je ouder wordt, wordt het namelijk ook steeds moeilijker een financiering rond te krijgen, dus als ik in 2001 bij Alcor terecht zou hebben gekund, had ik mijn spaarregeling bij de bank nu waarschijnlijk niet meer kunnen bijstellen en dus met lege handen gestaan.
Na een discussie op de Cryonet mailinglist is de prijsstijging door Alcor weliswaar enigszins bijgesteld, maar duur blijft het.

Het CI staat nog steeds op $28,000; daar komt voor mij als Europeaan nog wel wat vervoerskosten bij. Maar laat niemand zeggen dat Cryonics alleen voor de rijken is.
Zie hiervoor Cryonics: Immortality for $28,000, geschreven door Roc Morin.